Centralele în condensare produse de Ariston sunt recunoscute pentru eficiența lor energetică și performanța superioară.                                                 Cu toate acestea, așa cum se întâmplă în cazul oricărei tehnologii complexe, există posibilitatea apariției unor avarii sau erori în funcționarea acestor centrale. În acest articol, ne propunem să examinăm diverse modele de centrale Ariston în condensare și să prezentăm un tabel cu erorile frecvente întâlnite.

Tabel cu erori la modelele de centrale Ariston în condensare:

Model de centrală Ariston Eroare Descriere
Clas Premium EVO Eroare E02 Presiune scăzută în sistemul de apă
Eroare E04 Supratemperatură la schimbătorul de căldură
Genus ONE Eroare 101 Probleme cu senzorul de temperatură a apei
Eroare 108 Defecțiune la nivelul ventilatorului de ardere
Egis Plus Eroare A01 Defecțiune la nivelul pompei de circulație a apei
Eroare A05 Procesor de control defectuos
Nuos Evo HP Eroare 1200 Probleme cu senzorul de temperatură a agentului termic
Eroare 1210 Supratemperatură la schimbătorul de căldură

Descrierea erorilor frecvente la modelele de centrale Ariston în condensare:

  1. Eroarea E02 la Clas Premium EVO: Această eroare indică o presiune scăzută în sistemul de apă al centralei. Este recomandat verificarea nivelului de presiune și eventual reumplerea sistemului.
  2. Eroarea E04 la Clas Premium EVO: Apare atunci când temperatura în schimbătorul de căldură depășește limita admisă. Este important să se verifice circulația fluidului și să se asigure o bună ventilație a centralei.
  3. Eroarea 101 la Genus ONE: Această eroare semnalează probleme la nivelul senzorului de temperatură a apei. Verificați conexiunile și curățați sau înlocuiți senzorul, dacă este necesar.
  4. Eroarea 108 la Genus ONE: Indică o defecțiune la nivelul ventilatorului de ardere. Verificați cablajul și asigurați-vă că ventilatorul funcționează corespunzător.
  5. Eroarea A01 la Egis Plus: Această eroare apare în cazul unei defecțiuni la nivelul pompei de circulație a apei. Este necesară intervenția unui specialist pentru înlocuirea sau reparația pompei.
  6. Eroarea A05 la Egis Plus: Semnalează un procesor de control defectuos. În acest caz, este recomandat apelarea unui tehnician pentru diagnosticare și remedierea problemei.
  7. Eroarea 1200 la Nuos Evo HP: Această eroare indică probleme la nivelul senzorului de temperatură a agentului termic. Verificați conexiunile și curățați sau înlocuiți senzorul, dacă este necesar.
  8. Eroarea 1210 la Nuos Evo HP: Apare atunci când temperatura în schimbătorul de căldură depășește limita admisă. Este important să se verifice circulația fluidului și să se asigure o bună ventilație a centralei.

Concluzie: Centralele Ariston în condensare sunt echipamente eficiente și fiabile, dar pot întâmpina avarii sau erori în funcționare. În cazul apariției unei erori, este recomandat consultarea manualului de utilizare al centralei sau contactarea unui specialist autorizat pentru diagnosticare și remedierea problemei. De asemenea, efectuarea întreținerii periodice și curățarea corespunzătoare a centralei poate ajuta la prevenirea apariției unor defecțiuni.

 

Call Now Button